logo beobankboarding

Kredietkaart reisverzekering

Denkt u erover om een reiskredietkaart te nemen? De verzekeringsdekking verschilt van bank tot bank en kan zeer divers zijn.
Hier is een overzicht van de verzekeringen die u met een reiscreditcard kunt afsluiten!

Reiscreditcard: twee soorten dekking

Een reiskredietkaart kan u twee soorten dekking bieden: een verzekeringsdekking en een bijstandsdekking. Er zij op gewezen dat het dekkingsniveau en de maximumvergoedingsgrenzen variëren naar gelang van de aard van uw reiscreditcard, de bank waarop zij is gebaseerd en de verzekeraars. Daarom moet u ze zorgvuldig vergelijken.
Meestal dekken deze garanties u als kaarthouder, maar ook uw gezinsleden (echtgeno(o)t(e) en kinderen of kleinkinderen jonger dan 25 jaar) voor een verblijf in het buitenland van minder dan 90 dagen.

Goed om te weten! Voor een zorgeloze reis zijn er een aantal stappen die u moet nemen voordat u vertrekt om ervoor te zorgen dat uw creditcard in orde is. U kunt ze raadplegen op de Wikifin-website.

Verzekeringswaarborgen

Verzekeringswaarborgen bieden u de mogelijkheid om de kosten vergoed te krijgen die u maakt na een schadegeval. Afhankelijk van de voorwaarden van uw contract, kunt u gedekt zijn in de volgende gevallen:

  • Overlijden of invaliditeit: u bent gedekt in geval van blijvende invaliditeit of overlijden ten gevolge van een trein-, vliegtuig- of bootongeval.
  • Annulering of onderbreking van de reis: u wordt geheel of gedeeltelijk vergoed bij annulering of onderbreking van uw reis ten gevolge van ernstige ziekte, overlijden of ongeval, verlies of diefstal van uw identiteitsdocumenten of schade aan uw werkplaats of woning waarvoor uw aanwezigheid vereist is.
  • Vertraging van internationale trein of vliegtuig en gemiste aansluiting: u krijgt een bepaald bedrag terugbetaald in geval van annulering, vertraging, gemiste aansluiting of niet-toelating op deze vervoermiddelen.
  • Vertraging, verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage: bij tijdelijk of definitief verlies of beschadiging van uw bagage krijgt u de noodzakelijke aankopen vergoed.
  • Autoverzekering: sommige reiskredietkaarten dekken ook de kosten van het slepen en terughalen van uw voertuig in het buitenland. Een verzekering voor het geval uw voertuig wordt gestolen is ook vaak inbegrepen.
  • Aankoopverzekering: Tot slot bieden de meeste reiskredietkaarten een verzekeringsoptie voor uw aankopen op Belgisch grondgebied. Deze verzekering dekt u in geval van schade, diefstal of niet-levering in geval van online aankopen.

Let op! Om voor deze verzekering in aanmerking te komen, moet u uw reis geheel of gedeeltelijk (afhankelijk van de bank) met uw creditcard hebben betaald.

Bijstandsgaranties

Met de bijstandsgaranties van een reiscreditcard kunt u in het buitenland van hulp profiteren doordat u 7 dagen per week en 24 uur per dag een adviseur kunt bellen. Deze zullen u kunnen helpen met medische kosten en diensten, alsook met repatriëringsprocedures. Met de bijstandsgaranties kunt u ook gebruik maken van juridische bijstand in het buitenland, vertaaldiensten of hulp bij het contacteren van uw verwanten.

Deze garanties worden meestal verstrekt zolang u in het bezit bent van een geldige reiskredietkaart. U bent dus niet verplicht uw verblijf ermee te hebben betaald.

Let op! Neem altijd contact op met het assistentienummer op de achterkant van uw reiscreditcard voordat u kosten maakt.

kredietkaart verzekeringen