logo beobankboarding

Miles sparen met uw kredietkaart

Met sommige reiskredietkaarten kunt u miles sparen op al uw aankopen. Voor wie is zo’n kredietkaart? Wat zijn de verschillende mijlenprogramma’s en hoe kunt u miles sparen of gebruiken met uw kredietkaart?
Laten we de Miles-kredietkaart eens van naderbij bekijken!

Wat is een Miles-kredietkaart?

Een Miles-kredietkaart is een kredietkaart waarmee u betalingen op krediet kunt verrichten en tegelijk miles (ook airmiles genoemd) kunt sparen en verzamelen via getrouwheidsprogramma’s.

Of het nu gaat om een Visa, American Express of Mastercard, met een Miles-kaart kunt u bij elke aankoop miles verzamelen, die u vervolgens kunt inwisselen voor verschillende producten en diensten. Dit kunnen vliegtuig- of treintickets zijn, hotelovernachtingen, autohuur of zelfs kortingsbonnen.

Wie kan een Miles-kredietkaart gebruiken?

Een Miles-kredietkaart is bijzonder geschikt voor wie veel reist. Naast het sparen van mijlen omvat dit type kaart doorgaans ook een aantal reisverzekeringen die u dekken bij ongevallen, annulering of onderbreking van uw reis, verlies of diefstal van uw bagage, hospitalisatie of repatriëring.

Bekijk alle verzekeringen die u met een reiscreditcard kunt afsluiten in detail!

Ten slotte kan een Miles-kredietkaart u helpen de kwaliteit van uw reizen te optimaliseren dankzij voordelige aanbiedingen in luxehotels, cadeaubonnen en de mogelijkheid om uw reis te upgraden.

Wat zijn de verschillende Miles-loyaliteitsprogramma’s?

Zoals u ziet, spaart u met een Miles-creditcard miles bij elke aankoop. Afhankelijk van de Miles-kaart en de betrokken bank, kunt u 1 of meer miles verdienen voor elke euro die u met uw kredietkaart uitgeeft.
Afhankelijk van de aanbieding kunnen deze mijlen dan worden ingewisseld bij alle luchtvaartmaatschappijen en vervoersmaatschappijen of bij specifieke maatschappijen.

Let op! Miles kunnen een beperkte levensduur hebben als gevolg van partnerschappen tussen bepaalde banken en transportbedrijven. Zij moeten dan worden uitgegeven binnen een vooraf in de aanbieding vastgestelde periode.

Er zijn 3 belangrijke getrouwheidsprogramma’s in België: het Flying Blue programma, het Neckermann programma en het Membership Rewards programma.
Deze programma’s kunnen ook worden aangeboden door banken die Miles-creditcards uitgeven of kunnen specifiek zijn voor luchtvaartmaatschappijen.

Let op! De miles of airmiles die u spaart, zijn niet altijd overdraagbaar van het ene frequent flyer-programma naar het andere. Om ze correct te gebruiken, moet u dus bijzondere aandacht besteden aan de precieze benaming.

Hoe kunt u mijlen of Airmiles sparen met uw kredietkaart?

Om miles te kunnen sparen met uw kredietkaart, hoeft u ze alleen maar te gebruiken. Inderdaad, zoals hierboven uitgelegd, worden de bedragen van uw aankopen in mijlen omgezet.
Bovendien bieden sommige banken die Miles-creditcards uitgeven welkomstbonussen aan. Dit is met name het geval bij Beobank en haar Miles Premium Flying Blue World Mastercard, dankzij welke u kunt profiteren van een geschenk van 5.000 mijlen na de eerste aankoop met uw kaart (aanbod geldig voor alle kaartaanvragen tot 30 juni 2022 en op voorwaarde dat de eerste aankoop wordt gedaan binnen 3 maanden na het verkrijgen van de kaart).
Ten slotte bieden sommige Miles-creditcards u extra bonussen, zoals miles die worden aangeboden op basis van het jaarlijkse bedrag dat u uitgeeft.

Hoe gebruikt u uw mijlen?

De meeste loyaliteitsprogramma’s voor Miles bieden u een converter op hun website. Met deze tool kunt u zien hoeveel mijlen u nodig hebt om bijvoorbeeld een vliegtuigticket of een upgrade te kopen en het gewenste product aan te schaffen.

Hoe kiest u uw Miles kredietkaart?

Hoewel een Miles-kredietkaart alle bovengenoemde voordelen heeft, mag u niet vergeten dat het in de eerste plaats een kredietkaart is. Om de Miles-kredietkaart te kiezen die het best bij u past, is het dus van essentieel belang om de aanbiedingen op de markt te vergelijken en een aantal criteria te analyseren, zoals de jaarlijkse bijdrage, het maximumbedrag voor opnames en betalingen, de kosten voor opnames buiten België en de garanties die eraan verbonden zijn.
Wat het specifieke aanbod van mijlen betreft, moeten drie elementen worden vergeleken: het aantal mijlen dat per uitgegeven euro wordt toegekend, de vervaldatum en de producten waarin zij kunnen worden omgezet.